Home Arhiva ‘My Heart Is That Eternal Rose’ (1989)

‘My Heart Is That Eternal Rose’ (1989)

‘My Heart Is That Eternal Rose’ (1989)
1
0
Ima pucanja, ali nije dovoljno
Ima pucanja, ali nije dovoljno

Skriveni dragulj heroic bloodsheda?

Pa, ne baš. Gledali smo daleko bolje. Štoviše, ako negdje i pročitate da je ovo bomba u rangu najboljih naslova ovog žanra te da čak i šiša neke klasike Wooa i ekipe koja je razvaljivala eru ponosa, pištolja i krvave hongkonške ulice, znajte da vas lažu – ‘My Heart Is That Eternal Rose’ ima naslov kao romantična drama, ne bez razloga; dobrim dijelom film jest pomalo nategnuta i ne pretjerano učinkovita ljubavna drama smještena u gangsterski kontekst.

On pokušava ponovo biti s njom, ali ništa nije kao prije – on je plaćeni ubojica, a ona seksualna robinja vođe trijada. Neće moći bez pištolja…

Iako nije ispunio sav svoj potencijal, ‘My Heart Is That Eternal Rose’ treba pogledati prije svega zato što je riječ o suradnji Patricka Tama i Christopher Doylea, prije negoli se potonji proslavio kao revolucionar HK fotografije, a tu je i mladi Tony Leung, koji je nagrađen za ovu ulogu.

Ako ništa, film dobro izgleda
Ako ništa, film dobro izgleda
Mladi Tony Leung u lijepom društvu
Mladi Tony Leung u lijepom društvu

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT