Home Arhiva ‘Mercury Man’ (2006)

‘Mercury Man’ (2006)

‘Mercury Man’ (2006)
2
0
Mercury Man

Mercury Man

Tajlandski Spiderman spašava Bangkok od pobješnjelih slonova, a svijet od zlih terorista!

Ako tražite onaj eklektični, zanatskim ‘sitnicama’ neopterećeni, ali zabavom opsjednuti film, uz kakvog smo odrastali osamdesetih, nije ga lako pronaći – malo je zemalja čije su kinematografije i dalje dovoljno hrabre (aka siromašne) da se upuštaju u takve pothvate. Tajland je, naučili smo, jedan od posljednjih bastiona umrlog duha.

Iako tajlandska verzija ‘Spidermana’ (na kojeg se čak, ha ha, izravno referiraju nekoliko puta), i u osnovi pravi superherojski ultra-CGI film, ‘Mercury Man’ donosi još toga u paketu – neizbježnu magiju, borilačke vještine i međunarodni terorizam, koji od novogodišnjih bombaških napada na Bangkok muči i Tajlanđane.

Naš junak biva uboden ukradenom svetom tibetanskom relikvijom i postaje besmrtan, a kad god se uzbudi, tijelo mu se pretvara u tekuće željezo (nažalost, nije zaplet pornića, iako heroj stvarno testira nove moći listanjem Penthousea!).
U paketu dolaze kambodžanski dječak koji savija cijev pištolja očima, našminkani negativac Osama bin Ali (!) koji bjesni pred naslovnicom Timea s fotkom Georgea W. Busha, besmislene kompjuterske animacije i – tadamtadam! – Nong Thoom u jednoj od glavnih uloga, legendarna transseksualna kickboxing ikona po čijem je životu snimljen nezaboravni ‘Beautiful Boxer’!

Nažalost, ‘Mercury Man’ je mogao biti puno, puno bolji. Ne sumnjam da će očarati klince (iako je zapravo propao u tajlandskim kinima), no mogao je ponuditi malo više safta za fanove dobre no brainer akcije. Jednostavno, šore su jako traljavo režirane, uz žice, CGI i ostale stvari koje su očito razmazile i naše stare junake stare škole (Prachya Pinkaew je producent, a Panna Rittikrai, naravno, koordinator kaskaderije), ali konačan rezultat je, svim manama unatoč, i dalje daleko zabavniji od debakla zvanog ‘Spiderman 3’.

Kul eksplozija

Kul eksplozija
Što će ti moći kad imaš high kick?

Što će ti moći kad imaš high kick?

Image

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT