Home Arhiva ‘Merchants Of War’ (1988)

‘Merchants Of War’ (1988)

‘Merchants Of War’ (1988)
2
0

Izgubljen u akciji, spreman za bijeg

Izgubljen u akciji, spreman za bijeg

Nisko-niskobudžetna verzija 'Ramba' i 'Nestalih u akciji', izmućkana sa svim živim 80's akcićima, pokradenima do kostiju.

Sve počinje neopisivo krvavom, ali posve zbunjujućom scenom u kojoj Ameri maskirani u Arape napadaju Arape koji su, očito, također maskirani Amerikanci. Nisu uspjeli dobiti dovoljno 'etničkih' statista, ili…?!

U svakom slučaju, polijećemo s klaonicom u glavu, a nakon toga nagli brejk sa špicom koja sadrži song na razini 'Baywatcha', razigrani gayish 80's disco s opakim 80's tekstom o ratnim podvizima dostojnim skandinavskog metala. OK, jasno je – ovo će biti suludo putovanje, puno divota sapuničastih produkcijskih uvjeta i glume sa samog dna liste neuspjelih pokušaja.

'Meartchants Of War' priča je o, kako otprilike kaže tagline, intrigi, špijunaži, terorizmu i našem junaku koji zaglavi u zarobljeničkom logoru u Angoli, nakon što akcija njega i skupine CIA-inih plaćenika pođe po zlu. Tamo ga nedefinirani protivnici hrane kukcima i muče nabadanjem mokrih novina u pazuh (?!), uz komentar: Ah, yes! The power of the press!, ali junak preživljava družeći s malim simpatičnim crncem. Tko će ga spasiti iz ralja pakla, ako američka vlada ne želi priznati njegovo postojanje? Tada-da-dam!

Arapi? Ameri? Wtf?

Arapi? Ameri? Wtf?
Odmor ratnika

Odmor ratnika

Image

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT