Home Arhiva ‘Lola’ (1969)

‘Lola’ (1969)

‘Lola’ (1969)
0
0
Zaljubljeni duo

Zaljubljeni duo

Bezbrki Charles Bronson je zaljubljen! U 16-godišnjakinju!

Što se to dogodilo i kako su se poslagale zvijezde te davne 1969. godine da je Richard Donner odlučio snimiti svoju verziju ‘Lolite’ sa Charlesom Bronsonom u glavnoj ulozi? Tko to zna, morat ćemo pričekati nekakav DVD s komentarom da nam se pojasne ovakva (i slična) svjetska čuda, ali što je, tu je – lude šezdesete taman su na zalasku, Bronson nema brkove, a Donner je još daleko od ‘The Omen’, ‘Supermana’, ‘Gooniesa’ i ‘Smrtonosnog oružja’.

A priča je sljedeća – Bronson je ostarjeli napaljeni pisac porno romana, koji se jednog dana napali na 16-godišnju djevojku. I poševi je. On je Amer, ona je Britanka, a kad obitelj skuži njihovu vezu, odluče se poženiti te iz Engleske odseliti u liberalniju Ameriku. Gdje mala više ne nosi svoju fetišističku školsku uniformu u svakom kadru, ali zato ne izlazi iz minice.

Sve to u talijansko-engleskoj koprodukciji, s natripanom montažom i glazbom, skitovima i blesavim, vrckavim humorom, koji međugeneracijsku vezu tretira kao posve normalnu, štoviše jako pozitivnu stvar, bez trunke moraliziranja. Šezdesete, u punom smislu te riječi.

Obavezne bijele dokoljenke

Obavezne bijele dokoljenke
Curica, stari konj i baloni

Curica, stari konj i baloni

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT