Home Arhiva ‘King Kong vs. Godzilla’ (1962.)

‘King Kong vs. Godzilla’ (1962.)

‘King Kong vs. Godzilla’ (1962.)
5
0

ImageOvo je toliko dirljivo da čovjeku dođe da pusti suzu! King Kong protiv Godzille! Pravi, al’ ono hard core klasik kaiju eige, zapravo spoja japanskih monstera i američkog džajgantik majmuna, japansko-američka koprodukcija s redateljskim Ishirô Honda/Thomas Montgomery tandemom na kormilu. Ujedno i prvi film koji je i King Konga i Godzillu prikazao u koloru!

Zaboravite na ‘Alien vs Predator’ ili ‘Freddy vs Jason’, ovo je the shizznit: Mr. Tako, producent TV showa ‘Misterije svijeta’, jednog dana odluči podići gledanost pa šalje svoje uposlenike po somu, ljekovite crvene ‘bobice’ nalik na male paradajze, s narkotičkim učinkom. A ako usput naiđu na divovsku gorilu koja se roka sokom izrađenim od some, još bolje! U međuvremenu se Godzilla oslobodi zatočeništva u ledenjaku, a pronađeni i zatočeni King Kong bježi i terorizira Japan, susrevši se konačno oči u oči sa svojim jedinim pravim protivnikom…

Japanci pofarbani tamnom bojom ne bi li izgledali kao urođenici, ‘hrvanje’ s velikim gumenim gušterom u džungli, divovska hobotnica koja razara selo (dok ju King Kong ne kamenuje), makete tenkića i rat figurica, šora ljudi odjevenih u kostime dvije glavne beštije – savršenstvo!

ImageImage

(5)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT