Home Arhiva ‘Karaoke Terror’ (2003)

‘Karaoke Terror’ (2003)

‘Karaoke Terror’ (2003)
1
0
Ovo se desi kad ubijete čovjeka dok piša

Ovo se desi kad ubijete čovjeka dok piša

Genijalna crna komedija iz pera jednog i jedinog Ryu Murakamija.

Briljantna društvena kritika, komad lude satire i jednostavno vrhunsko pripovijedanje o ratovima spolova i generacija, u režiji Tetsua Shinoshare, a sve to po romanu jednog od najvećih japanskih pisaca svih vremena, Ryu Murakamija, čovjeka koji je između ostalog napisao i ‘Audiciju’.

‘Karaoke Terror’, iako naslov zvuči kao kakav horor s u ubojitom pjesmom iz karaoke mašine (kako li se samo toga nisu sjetili u post-‘Ringu’ valu J-Horora?), klasični je Murakami, a mješavina drame, humora i crnjaka (kao i potpunog ludila) savršeno funkcionira u orkestraciji sjajne glumačke postave, koju između ostalog čine i Ryuhei Matsuda i Masanobu Ando, mamac za curice koji je ponovio zajedničku dominaciju i u ‘Big Bang Love, Juvenile A’.

Priča je to o skupini prijatelja koji organiziraju karaoke s pjesmama iz razdoblja Showa (ero guro nansensu doba, Rampo itd.), a nakon što jedan od njih ubije ženu, kreće osveta njezinih prijateljica, skupine sredovječnih žena. A to kamo ih sve zajedno osvetničko putovanje na kraju odvede, ipak morate pogledati sami da bi vjerovali.

Žene u akciji

Žene u akciji
Matsuda, pravi Asanov nasljednik

Matsuda, pravi Asanov nasljednik

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT