Home Arhiva k-l-m-n-o ‘The Nineteen Year-Old’s Map’ (1979)

‘The Nineteen Year-Old’s Map’ (1979)

‘The Nineteen Year-Old’s Map’ (1979)
0
0
Prva žrtva

Prva žrtva

Japanski crnjak kultnog redatelja.

Tri godine nakon svog dokumentarnog debija, kultnog i nezaboravnog 'Godspeed You! Black Emperor', genijalac Mitsuo Yanagimachi snima igrani prvijenac – ovu, ludu, intenzivnu, mučnu i zajebanu, a opet zabavnu i gotovo pa docudramastu studiju pomračenog mladog uma, razjebanog životom u socijali šizofernog poslijeratnog Japana.

Zapravo, priča je to o mladiću koji ne zna što bi sa sobom pa iz dosade odluči biti ekstremni desničar, vrsta koja i danas baulja po Japanu usko povezana s jakuzama, vozeći se u crnim kombijima s razglasom i prijeteći strancima. Ovaj lik ima drugačije taktike – zaposlen kao dostavljač novina, jako dobro upoznaje svoje susjedstvo pa počinje voditi dosje ispunjen detaljima o svakom stanovniku, zapisujuću u bilježnicu detalje o obiteljima, njihovim navikama, kao i to zašto ih mrzi i kome želi smrt.

Ubija svog prvog psa, a potom počinje telefonski prijetiti svakom homo sapiensu koji mu se iz raznih razloga ne sviđa, uglavnom bombama i požarima, psihološkim terorom otjeravši jednu ženu do ruba samoubojstva…

Dobra, mračna psihološka drama sa zanimljivim likovima, sjajnom režijom i još boljom atmosferom.

Depresija i dosada

Depresija i dosada
Neki piju,  a neki boksaju da zaborave

Neki piju, a neki boksaju da zaborave

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT