Home Arhiva k-l-m-n-o ‘Mum & Dad’ (2008)

‘Mum & Dad’ (2008)

‘Mum & Dad’ (2008)
0
0
Čeka na poljubac

Čeka na poljubac

Obiteljski život.

Gledao sam ga kad se pojavio na diviksu, ali iz nekog razloga ga nisam pisao ovdje, iako mi je bio dobar. Nedavno sam bio u Londonu i vidio DVD na rasprodaji pa rekoh, hajde, da kupim nešto domaće, britanske produkcije, a i hrpa dodataka je gore za dodatno izgraditi sliku o cijelom projektu. Pa sam ga odgledao opet.

Iako se pojavio na velikom valu torture porna, ‘Mum & Dad’ je jedan od zabavnijih i luđih naslova u post-Teksaški masakr’-obitelj-koja-masakrira valu filmova na horor sceni, ali i jako crna i prilično ekstremna, jeftina, a efektna satira na račun moderne kvazisrednjeklasne obiteljske zajednice, koja gleda porniće za doručkom, a za večeru muči i ubija otete djevojke. Ali s naglaskom na goreu, koji je odvaja od sličnih naslova kao što su ‘Visitor Q’ ili ‘Dogtooth’ te približava Robu Zombieju, samo u naglašeno u engleskoj varijanti.

Nije šokantno to što se u filmu mama napaljuje dok reže i buši kožu otete djevojke, a tata ubija curice čekićem i drka s komadom ljudskog mesa te prijeti sinu smrću ako ne svrši pred njim – šokantno je to što je sve to koproducirao BBC!

Tata i mama

Tata i mama
Detalj s making ofa na DVD-u

Detalj s making ofa na DVD-u

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT