Home Arhiva k-l-m-n-o ‘Meat’ (2010)

‘Meat’ (2010)

‘Meat’ (2010)
3
0
Eh, da mi je biftek...
Eh, da mi je biftek…

Molim vas kilu nizozemskog mesa s malo crne komedije i deset deka seksa.

S radnjom dobrim dijelom smještenom u jednu sterilnu, ali creepy mesnicu i njezin okoliš, ovaj ludi nizozemski filmić donosi sve što prosječan čitatelj Žutog titla treba od jednog ludog nizozemskog filmića – priču o ‘perverznom mesaru’ koji onda kada ne reže životinjsko meso svojim metalnim alatima, mašta o ‘cepanju’ mesa vlastite pomoćnice, svojom ‘alatkom’.

U prijevodu, ovo je priča o seksualnim igrama dvije osobe – debelog sredovječnog mesara i njegove lijepe, mlade i plavokose pomoćnice, a zajedno sivilo radnog dana provedenog za raskasapljenim mišićima i kapilarama razbijaju eksperimentima s vlastitim tijelima. Bez brige, stvari brzo krenu u ‘linčovskom’ smjeru…

Izvrsna, statična ‘japanska’ režija, odlična fotografija, sjajna gluma… Tehnički, ‘Meat’ ide u korak sa svojim ludim idejama i beskompromisnim seciranjem egzistencijalističkih tema, pravi paket drame, seksa i ludila. Paket koji morate otpakirati.

Ajmo narode, još malo pa nestalo
Ajmo narode, još malo pa nestal
Smaaajl!
Smaaajl!

 

 

 

 

 

 

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT