Home Arhiva k-l-m-n-o ‘Lost Boys: The Tribe’ (2008)

‘Lost Boys: The Tribe’ (2008)

‘Lost Boys: The Tribe’ (2008)
1
0
Savinijeva glava u rukama surferskog vampira

Savinijeva glava u rukama surferskog vampira

Sama činjenica da je nastavak jednog od ključnih vampirskih filmova osamdesetih spao na STV izdanje dovoljno govori da je nešto pošlo po krivu u startu – pribrojimo tome još i činjenicu da su dvije nekadašnje glavne zvijezde ovdje spale na jednu (a Corey Haim? Gledjate špicu pa ćete znati što je s njim…) i jasno je da optimizam nije bio na visini.

Istina, bolje nastavak nego remake, ali postoji li ijedan razlog za pogledati ga, osim nostalgije i znatiželje?

Pa… ono, i da i ne. Nije tragično loš, iako je loš. Bolji je od jako puno STV naslova koji se štancaju u zadnje vrijeme, ali daaaleeeko ispod razine prvog dijela, kako se i očekivalo. Ovog puta, u centru radnje su brat i sestra – ona zahvaljujući lokalnom jebaču postaje vampir, a on uz pomoć dobrog starog Edgara Froga (Corey Feldman s preseratorskim glasom) pokušava riješiti problem. Sve to u malom američkom gradiću na obali. Zvuči poznato?

'The Tribe' ima i nekoliko iznenađenja, poput dekapitacije Toma Savinija na samom početku ili glavne uloge za Agnusa Sutherlanda (ne pretjerano talentiranog Kieferova polubrata), no u globalu, ovo je kao slabija, produžena epizoda prosječne horor TV serije, iako sam se uz pilot 'True Blood', primjerice, puno više zabavio.

Corey Feldman, a tko drugi

Corey Feldman, a tko drugi
Vampirica kao trofej na zidu

Vampirica kao trofej na zidu

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT