Home Arhiva k-l-m-n-o ‘Killer’ (1989)

‘Killer’ (1989)

‘Killer’ (1989)
0
1
Puzzle

Puzzle

Isto se zove i snimljen je iste godine – ali nema veze s Johnom Woom!

'Killer' ima status jednog od najvećih američkih kultnih klasika, slavljenog debija Tonyja Elwooda i remek-djela niskobudžetnog horor-trilera s kraja osamdesetih – status, ukratko, koji mu garantira to da nitko nije čuo za njega. Stanimo na kraj nepravdi!

Jer 'Killer' je stvarno odličan film snimljen za svega 95000 dolara na 8mm vrpcu, što mu je više prednost nego nedostatak, obzirom na atmosferu prljavštine i nihilizma koju mu daju takve tehničke postavke. A pridodamo li tehničkom i sadržajni mrak – efekt je potpun. Naravno da ćemo zanemariti groznu glumi i kenjkavo režiranje akcijskih scena… ipak je ovo amaterski proizvod.

Ali u osnovi, ovo je i klasični film o serijskom ubojici, u kojem sajko-kanibal baulja američkom provincijom i ubija sve što mu se nađe na putu, nožem, pištoljem, sjekirom…

Nije remek-djelo, ali je vraški dobar primjer kako izvući maksimum atmosfere iz minimuma love.

Razmjena slin...., ovaj, plazme

Razmjena slin…., ovaj, plazme
Sajko kiler, keskese

Sajko kiler, keskese

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Comment(1)

  1. Napokon pogledah i oduševih se…Na nekoliko mjesta sam naletio na podatak da je budžet bio 9-10 tisućica dolara,nekako mi ovih 95000 u tekstu previše,ne vidi se da su utukli tolko para u film 🙂

LEAVE YOUR COMMENT