Home Arhiva k-l-m-n-o ‘A Lonely Place To Die’ (2011)

‘A Lonely Place To Die’ (2011)

‘A Lonely Place To Die’ (2011)
0
0

Živjele maškare!Mladi planinari žele se pentrati po planinama, ali onda naiđu na Hrvate… opet! Hm, a možda je ovog puta ipak u pitanju Srpkinja…

Posljednji put smo se s ovim receptom sreli 2009., kada je film s ovakvom temeljnom premisom nosio naziv ‘Vertige‘, a ‘A Lonely Place To Die’ nastavlja sličnim stazama sa skupinom mladih koja dolazi planinariti, ne bi li im dane razonode pokvario pronalazak male Srpkinje Ane (aka ‘djevojke koja govori jezik sličan hrvatskom’), žive zakopane u šumi.
Planina i šume ovog puta nisu Risnjak, već škotski obronci, a umjesto kanibala s hladnim oružjem imamo lovce s puškama.

Zanatski, poprilično je bolji od ‘Vertige’, ali i drugačiji; ovaj britanski triler zasnovan na formuli horora preživljavanja prati svima znani recept gotovo do boli, barem tijekom prve polovine. Nema, dakle, puno iznenađenja (izuzev ‘vikermenskog’ elementa), ali ima lijepih pejzaža, elemenata koji govore da je otvaranje Hrvatske britanskim turistima itekako urodilo plodom te ponešto fine napetosti i krvi. Julian Gilbey generalno zna što radi, makar to radio školski.

Tko se visoko penje, nisko pada.

Na meti manijaka. Doslovno.

 

 

 

 

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT