Home Arhiva ‘Inside’ aka ‘A l’intérieur’ (2007)

‘Inside’ aka ‘A l’intérieur’ (2007)

‘Inside’ aka ‘A l’intérieur’ (2007)
3
0
Kad kažemo nasilan, mislimo nasilan

Kad kažemo nasilan, mislimo nasilan

Remek-djelo ultra-brutalnog modernog slashera.

Scena sna na samom početku je još jedan nenadjebiv doprinos popisu najlegendarnijih filmskih porođaja – izlazak bebe na usta! Događa li se to kad žena zatrudni oralnim seksom (hehehe), ne znamo, ali znamo da je Francuska, nakon trčanja počasnog kruga J-Horrora, nova prijestolnica žanra, a 'Inside' možda najbolji klaustrofobični slasher koji smo gledali… ikada?

Zla Beatrice Dalle, više od 20 godina nakon 'Betty Blue', u crnoj haljini i oboružana velikim škarama progoni trudnicu kojoj želi iščupati dijete iz utrobe, u dvokatnici u Parizu tijekom velikih imigrantskih nemira. To je, nekako, ugrubo radnja ovog filma, Alexandrea Bustilla i Julien Maury, čiji je ovo prvijenac. I to kakav prvijenac!!!

Pazi di turaš ruke

Pazi di turaš ruke
Da, crvena crta dolazi iz arterije

Da, crvena crta dolazi iz arterije

'Inside' je savršen spoj drame, psihologije i ultra, ultra gorea. Teško je uopće riječima opisati što se tu sve događa i kako dobro to sve izgleda, u kojoj mjeri napetost i igra živaca susreću mesnicu i kako neobuzdano ludilo raste i raste i odlazi tamo gdje mislite da nikada neće otići i gdje možda nitko do sada nije otišao na taj način i s tako puno stila.

Jedan od najboljih horora koje sam gledao u dugo, dugo vremena i najbolji film 2007. godine koji sam gledao 2008. Na vama preostaje da saznate zašto, ako već niste.

Beatrice u elementu

Beatrice u elementu
Mesnica u kupaoniciv

Mesnica u kupaonici

Image

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT