Home Arhiva ‘Innocent Blood’ (1992)

‘Innocent Blood’ (1992)

‘Innocent Blood’ (1992)
1
0
Ruka ruku mije

Ruka ruku mije

Vampiri, gangsteri, sise i zabava bez granica.

Kriminalistička horor-komedija – žanr koji se, nažalost, baš i nije proslavio kao leglo brojnih, urnebesno zabavnih naslova, tj. ‘Innocent Blood’ je jedan od rijetkih koji je ranih devedesetih kombinirao gore, muriju, kriminal i posvete raznim žanrovskim kombinacijama iz prošlosti, zajedno s drugim klasicima kakvi su ‘Žaca manijak’ ili ‘I Come In Peace’.

Seksi vampirica (Anne Parillaud, nekima znana i kao Nikita) hrani se žderući krv mafiji, ali kada jednog dana, ometena policijskom intervencijom, ne uspije do kraja dovršiti svoju žrtvu, talijanskog gangsterskog bossa, gospon šef ustaje iz mrtvačnice i odluči osnovati besmrtnu, svemoćnu vojsku kriminalaca i osvojiti grad kao nitko prije njega. Slijedi sukob…

Nekada veliki John Landis na kormilu pobrinuo se da sve započne kao standardni oldskulerski krimić, ne bi li se odjednom prolila pokoja litra krvu i sve skrenulo u posvemašnje ludilo, u kojem se Frank Oz, Dario Argento, Tom Savini, Linnea Quigley i Sam Raimi pojavljuju u epizodnim ulogama! A oni ne gostuju u bilo čemu!

Nikita

Nikita
Šou!

Šou!

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT