Home Arhiva ‘Ils – Them’ (2006)

‘Ils – Them’ (2006)

‘Ils – Them’ (2006)
1
0
Bu!

Bu!

Zasnovano na istinitom događaju

– etiketa koja je uvijek zadužena povećati količinu jeze, iako to ovom filmu baš i nije potrebno, jer jeza je u njemu sve – ‘Ils’, briljantan atmosferični horor koji je zapravo nabrijani triler, opet demonstrira kako europska produkcija (Francuzi, ovog puta) može uz pomoć svega nekoliko glumaca i s hrpetinom čistog talenta snimiti bombu koja besprijekorno funkcionira i kao drmalica i kao izložba stila & snage dobre režije, ali i kao jedan od jedinstvenijih doprinosa home invasion žanru, u kojem uljeze gotovo da i ne vidimo!

Priča je zapravo iznimno jednostavna, ali opet pokazuje kako stvarnost uvijek može biti suludija i opakija od fikcije. Sve počinje s mladim francuskim bračnim parom i njihovim idiličnim životom u Rumunjskoj. Oni se jednu noć bude u krevetu od čudne buke koja dopire iz dvorišta. Odluče upaliti svjetla i vidjeti što se događa, ali onda se buka preseli u unutrašnjost kuće. Pa kreće show, ravan ‘Descentu‘ na površini zemlje…

Obavezno gledati, po mogućnosti sami u mraku i jako, jako glasno. Samo ne zaboravite dobro zaključati vrata…

Skeri šit

Skeri šit
Klaustrofobije kao nikad do sada

Klaustrofobije kao nikad do sada

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT