Home Arhiva ‘Half Baked’ (1998.)

‘Half Baked’ (1998.)

‘Half Baked’ (1998.)
1
0

Sir Smoke-A-LotMary Jane: Marihuana je grozna. Znaš li ti da je to samo prijelazna droga? Svi znaju da vodi do drugih stvari!


Thurgood Jenkins: Da, uglavnom do junk fooda.

Koju godinu prije nego li je Dave Chapelle postao jednim od najpoznatijih Afroamerikanaca i definitivno No 1 komičarem u zemlji, nastavljajući tradiciju Richarda Pryora i Eddieja Murphyja (i uskrsnuvši njegovog ništa manje genijalnog buraza Charlieja!) svojim sjajnim showom na Comedy Centralu, snimio je ovo. Predobru i presuludu komediju o – duvanju!


S nevjerojatnim zapletom – nakon sessiona žešćeg razvaljivanja, jedan član ekipe poslan je u trgovinu da kupi brdo junk fooda. Pri povratku iz trgovine na ulici ugleda konja, kojeg nahrani slatkišima. Konj umre jer je dijabetičar, a nakon što se ispostavi da je riječ o policijskom kljusetu, miroljubivi pljugator, inače zaposlen u dječjem vrtiću, odjednom je optužen za ubojstvo policajca i završi u zatvoru, gdje mu je šupak debelo ugrožen. Ekipa odlučuje početi dilati, kako bi pribavila novac za pomoć frendu…


Sve to s još nevjerojatnijim cameo nizom, gdje svoj support daju i ikone poput Jona Stewarta (‘The Daily Show’), Snoop Dogga, Stephena Baldwina, Janeane Garofalo i Willieja Nelsona (znate li da Toby Keith ima pjesmu ‘I’ll Never Smoke Weed With Willie Again’?) te hrpetinom nevjerojatno stupidnih, ali i predivnih fora, koje ovaj film svrstavaju u redove pravih stonerskih klasika. Treba li spominjati da je puno duhovitiji i zabavniji od razvikanih Cheech&Chong pizdarija…?


Poanta? I don’t do drugs, though. Just weed.


Willie likes weed!the dudes

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT