Home Arhiva ‘Gammera The Invincible’ (1966)

‘Gammera The Invincible’ (1966)

‘Gammera The Invincible’ (1966)
1
0
Dobra večer, ja sam Gamera

Dobra večer, ja sam Gamera

Prva Gamera ikad!

Nažalost, američki cut, što znači da je premontiran i nadosnimavan za uporabu u američkim kinima, a što opet znači da je izbačen sav 'japanski saft', kako bi bio zamijenjen scenama u kojima hrabri junaci američke vojske sjede i u beskraj razglabaju o tome kako se boriti protiv velike prijetnje (tko bi rekao da će rješenje biti Plan Z – staviti zvjerku u raketu i lansirati je na Mars?), čudovišta koje je probuđeno u vječnom ledu i koje sada prijeti čovječanstvu. No, prijeti li uistinu?

Gamera je ipak, prije svega 'prijatelj djece', što je pokazala već i u ovom filmu, kojim je Daiei krenuo parirati velikom studiju Toho i njegovoj Godzilli. I to čime? Divovskom letećom kornjačom. Koja se hrani vatrom. Klasik kaiju eige, djeco draga!

Ne toliko ozbiljan i impresivan kao prva 'Gojira', ovaj pionirski, crno-bijeli start sage o letećoj kornjači ipak ima svoju povijesnu vrijednost. A i uvijek je gušt gledati čovjeka u gumenom odijelu kako razara makete gradskih infrastruktura.

Čeznutljiv pogled prema Marsu

Čeznutljiv pogled prema Marsu
Slavlje u UN-u

Slavlje u UN-u

Image

(1)

tags:
Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT