Home Arhiva ‘From Beijing With Love’ (1994.)

‘From Beijing With Love’ (1994.)

‘From Beijing With Love’  (1994.)
0
0

ImageAh, dobar stari Stephen Chow – još jedan pravi mali masterpis, kojeg je Chow režirao s Lik-Chi Leejem, a koji je, kako pogađate iz naslova, svojevrsna kineska posveta Jamesu Bondu, sa Chowom kao tajnim agentom Ling Ling Chaijem (u prijevodu: 007), čiji je paravan rad u mesnici, a zbog čega vrhunski vitla satarom.

Jednog dana Ling Ling Chai je ispijao martini na tržnici kraj svog štanda sa svinjetinom, a već drugi isto je radio na tajnom zadatku, na ludom tulumu kraj bazena gdje ga napadaju femme fatale, snajperistica i kineska verzija Zube, koji baca betonske blokove i podiže automobile.

Savršena špica (gotovo pa bolja od bilo koje Bondove) i najluđi špijunski gadgeti ikada viđeni na filmu (solarna baterija koja ne radi u mraku, ali radi ako ju osvjetliš drugom baterijom na baterije; video telefonija kroz WC školjku, aparat za brijanje koji služi kao fen i fen koji služi kao aparat za brijanje…) savršeni su začin priči o nesposobnoj verziji agenta 007, koji pokušava pronaći ukradene dinosaurove kosti, uz pomoć svoje suradnice koja ga zapravo želi ubiti. Tu su i pornić s Traci Lords te pristojna količina gorea – samo je Golden Harvest 1994. mogao spakirati nešto tako krvavo i nasilno, a opet duhovito i zabavno ‘za cijelu obitelj’.

ImageImage

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT