Home Arhiva ‘Fritt vilt’ (2006)

‘Fritt vilt’ (2006)

‘Fritt vilt’ (2006)
0
0

Žrtva

Žrtva

Norveška hororčina.

Kažu da je ovo jedan od najboljih norveških filmova ikada – nisam ih gledao baš toliko da bih mogao presuditi, ali da je opako dobar, to jest. Još jedan sjajan primjerak vrha vala horor revivala, koji je probudio nacionalne kinematografije i decentralizirao produkcije, ovog nam puta, dakle, ne dolazi iz Azije, Francuske, Belgije, Novog Zelanda, Turske ili Španjolske, već iz snijegom zatrpane Skandinavije.

Koncept je itekako poznat, s receptom koji već nekoliko desetljeća ne ispada iz mode – klinci odlaze na snowboarding. Jedan od njih (šaljivi geek zaljubljen u glavnu heroinu) slomi nogu pa su primorani skloniti se u napušteni hotel smješten nasred ničega, u norveškim planinama. Nakon večeri provedene uz alkohol i tjelesne užitke, počinju se dešavati gadna sranja…

Priča, dakle, nimalo nova, ali izvedba itekako na visini – suspence i dinamika konstantni, pokoja pristojna cimalica, prilično puno krvi, sjajna fotografija s ubijenim bojama, pristojna glazba, odlični glumci, dobra režija, zgodne ideje, demoni prošlosti i jedan krvavi kramp.

Pospremanje

Pospremanje
Kiler

Kiler

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT