Home Arhiva ‘For Love’s Sake’ (2012)

‘For Love’s Sake’ (2012)

‘For Love’s Sake’ (2012)
1
3
Lijepe žene, lijepe slike
Lijepe žene, lijepe slike

Miikeov nasilni eye candy mjuzikl.

Nije prvi put da Takashi Miike snima mjuzikl – gledali smo kako je svladao spoj pjevanja, horora i komedije u ‘The Happiness Of The Katakuris’. Nije ni prvi put da snima tinejdžerski film, niti prvi put surađuje s direktorom fotografije Nobuyasuom Kitom, koji je nadrealni svijet ultranasilja u ‘Crows Zero 2’ već dostavio u paketu vizualno očaravajućeg sivila. Ali jest prvi put da snima tinejdžerski mjuzikl koji izgleda tako dobro da vam pamet stane, a usto funkcionira kao totalno suludi spoj pjesme, plesa, patološke romantike i brutalnog školskog nasilja. Kakav koktel!

‘For Love’s Sake’ je još jedna adaptacija mange namijenjena mlađima, ali snimljena onako kako samo odrasli znaju i mogu, saga o alfa mužjaku koji komunicira šakama, dok mu se žene bacaju pod noge, onda kada pod njima nisu nokautirani protivnici. Red posveta Toei produkciji sedamdesetih, red pop arta, red jakuza i red šaljivih koreografija.

Najveći problem filma ostaje scenarij, koji se pomalo gubi, usporava i odjednom zaboravlja na glazbu, a priča zna ići u krug tijekom dugih, ali nekim čudom – maestralnim mikeovskim pripovjedačkim intervencijama – ne i dosadnih dva sata i sitno. Mogao je biti kraći čak i s pjevanjem, no fanovi neobičnog Japana bit će zadovoljni, ako već ne i posve oboreni s nogu.

Ništa bez džiberane
Ništa bez džiberane
Najbolji fajt jest fajt na krovu
Najbolji fajt jest fajt na krovu

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Comment(3)

 1. Velimirie, gdje gledaš sve azijske novitete?

  otpada li najveći dio tvojih recenzija noviteta na revije,
  festivale ili je to isključivo internet?

  osim piratebaya, njemu sličnih i ostalih privatnih
  free download stranica,
  postoji li nešto što okuplja filmove s margina?

  ne tražim link ilegalnog downloada, samo me zanima postoji li alternativa piratebayu, iskljucivo za azijski film (kojeg nigdje nema)

  hvala

 2. sve navedeno, nešto gledam po festivalima, nešto dobijem od festivala na DVD-ima, nešto skinem s neta, nešto mi šalju fizičkom poštom, nešto na stream i download…
  ima na netu hubova za raznorazne zajednice koje okupljaju fanatike i najopskurnijih stvari, ali javni komentari nisu mjesto za razmjenu takvih URL-ova. 🙂 😉

LEAVE YOUR COMMENT