Home Arhiva f-g-h-i-j ‘Jungle Juice’ (2002)

‘Jungle Juice’ (2002)

‘Jungle Juice’ (2002)
1
0
Odlazak uz smješak

Odlazak uz smješak

Korejski ‘geto movie’.

Tzv. kvartovski šljam svugdje je isti, od Amerike i Francuske preko Hrvatske do Koreje – mlate se iz čistog mira, ljeta krate trčanjem za loptom i ženama, pomalo kradu kad stignu, slušaju narodnjake dok se vozaju u ukradenom autu, izvlače noževe kad treba i ne treba, a potom, ako ‘evoluiraju’, pronađu budućnost u nekom od ogranaka regionalne mafije.

Ovaj je film upravo priča o dvojici takvih tragikomičnih likova – korejskih yangachija, primjeraka subkulture tupavih kvartovskih klinaca koje ne možete ne voljeti, barem na sigurnoj gledateljskoj distanci. Dvojac koji se uvalja u duboka govna odrađivanjem posla za gangstere, ali sve to s manje ‘Rana’ u sebi, a daleko više umočeno u komediju. S hrpom ludih epizoda, od scene šore kakvu dugo nismo gledali do sukoba s razbijenom bocom infuzije, seksualne vjetrenjače, drogiranja koktelom tableta, odlične old school jurnjave automobilima, povraćanja nakon žestokog seksa s babom, genijalno promašene pljačke bankomata i lokalnog Ramba koji šeće s redenicima po gradu.

Jako zabavno, s posebnom atmosferom ako se gleda u sunčane i tople dane.

Moroni

Moroni
Vjetrenjača

Vjetrenjača

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT