Home Arhiva f-g-h-i-j ‘Hisss’ (2010)

‘Hisss’ (2010)

‘Hisss’ (2010)
20
0
Zmija voli ženu zmiju (i obratno)
Zmija voli ženu zmiju (i obratno)

Kako je Jennifer Chambers Lynch postala ženski Uwe Boll.

Jedan od razloga zašto su svi sasuli drvlje i kamenje po ovom filmu jest taj da su očekivali bogznašto – ta ipak je to dijete legendarnog Davida, koje je nakon ‘Boxing Helena’ iz 1993. tek 2008. obnovilo karijeru sa ‘Surveillance‘, trilerom koji je podijelio kritičare i fanove (nama se jako svidio, ostale tko šiša), ali ipak nikome nije dao nagovijestiti da slijedi ovo. Očekivali su valjda arthouse eksploraciju mitova. A dobili? B-horor drametinu. Snimljenu u Indiji. S blesavim, krvavim CGI efektima i užasnom, užasnom režijom i glumom.

‘Hisss’, najkraće rečeno, stvarno jest sranje. Iako početak obećava uvebolovsku zabavu uz krv i čudovišta, film skrene u nepodnošljivo rastegnutu kvazibolivudsku bljuvotinu, koju iz kante za smeće izvlači tek Mallika Sherawat u glavnoj ulozi, seksi čak i kada maše reptilskim dupetom, trlja se sa kobrom ili se posve gola (kakav skandal za rodnu joj grudu!) pentra po uličnoj svjetiljci, u karikaturalno seksipilnoj aluziji na tarenje o striptiz štangu.

No detalji na stranu: ova priča o osveti žene-zmije u globalu je tek koje koplje iznad Asyluma. S mirisom karija.

(20)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT