Home Arhiva f-g-h-i-j ‘Happy Killers’ (2010)

‘Happy Killers’ (2010)

‘Happy Killers’ (2010)
1
0
Misaona poza
Misaona poza

Smiješna strana lova na serijskog ubojicu.

S time da je humor ponekad stvarno nalik na hrvatske TV serije, ne toliko po samoj svojoj prirodi, već po karikiranju i populističkom uništavanju potencijalno dobrih fora. Samo puno bolje od hrvatskih serija, naravno, posebno kada se gleda cijeli paket, koji je tipična korejska žanrovska mješavina, svega na potezu od ha-ha preko trilera do klasične obiteljske drame.

Priča je to o dva lika – jedan je nesposobni policajac koji ganja serijskog ubojicu, a drugi sposobni civil koji radi isto to, unoseći pomutnju u istragu, ali i odlazeći u njoj dalje od murije.

Azijski mješanci uglavnom funkcioniraju, ali ovaj je pomalo zbrčkan, stalno skače s konja na magarca, s humora na triler, s trilera na školsku dramu, iako je literarni izvornik navodno čisti mračni triler! Ali ubio ga holivudski kompleks, koji već neko vrijeme ubija korejski film. Pa je tako ‘Happy Killers’ (poznat i kao ‘Hello! Murder’) u konačnici tek solidna zabava, iako je imao potencijala biti puno više od toga.

Stejnls stil
Stejnls stil
Seksi?
Seksi?

 

 

 

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT