Home Arhiva f-g-h-i-j ‘Handgun’ (1983)

‘Handgun’ (1983)

‘Handgun’ (1983)
2
0
Kupujem!

Kupujem!

Dobar stari, pištoljocentrični vigilante film osamdesetih!

Klasični rape & revenge, u osnovi, obzirom da priča prati sudbinu mlade i lijepe djevojke koja biva silovana pred nišanom. Ali kako se sve to dogodilo u Teksasu, pištolji su itekako dostupni i žrtvama pa umjesto da se ona previše zamara tražeći pravdu kroz nefunkcionalni i okrutni sustav, kreće u potragu za istom kroz cijev svojeg novokupljenog Magnuma.

No ovo nije eksploatacija – eksploatacijski žanr samo je temelj na kojem cjelina gradi moralna, psihološka i kulturološka pitanja vezana uz tipično američku, fetišističku zaljubljenosti u vatreno oružje, kao i pogled na moralnu upitnost osvete, transformacije žrtve u predatora i tako tih stvari.

I sve to snimljeno gotovo pa u dokumentarnom stilu, na neodoljivi način ranih osamdesetih, s estetikom i stilom početka drugog zlatnog doba ovog žanra. Odličan, sporogorući B-triler za sve ljubitelje žanra, ere, pištolja i lijepih žena koje ne nose grudnjak.

Džiberluk na djelu

Džiberluk na djelu
Pištolj i žrtva

Pištolj i žrtva

Image

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT