Home Arhiva f-g-h-i-j ‘Gentlemen Broncos’ (2009)

‘Gentlemen Broncos’ (2009)

‘Gentlemen Broncos’ (2009)
0
0
Genije ili plagijator, pitanje je sad

Genije ili plagijator, pitanje je sad

Spomenik SF-u.

Onog dana kada smo vidjeli prve najave za ovaj film i fotografije Jemainea Clementa u prekrasno seljačkom 80's kožnjaku – znali smo da se sprema nešto posebno. Jer, 'Gentlemen Broncos' stvarno jest poseban – iako naizgled klasičan izdanak američke provincijske indie komedije, daleko je bizarniji od većine konkurencije, ali i od dosadašnjih hitova Jareda Hessa ('Napoleon Dynamite' i 'Nacho Libre').

Jemaine je SF pisac Chevalier, koji talentiranom klincu Benjaminu mazne njegovu SF priču pa je proda pod svoju – istovremeno, Benjamin prodaje svoje djelo amaterskim filmašima za ekranizaciju, a mi svako malo gledamo visokobudžetnu ekranizaciju pojedinih dijelova sage; drugim riječima, neke od najluđih scena ikada viđenih na filmu. Sa Samom Rockwellom, koji briljira kao gej-heroj!

Moć i kvaliteta filma ne leže samo u sjajnom, mahnitom scenariju (Kiklopi! Zmija s proljevom! Letenje na mlazu ružičaste rigotine! Jelen s topom u šupku!), već i u sjajnoj glumi – svi do jednog su jednostavno briljantni. Jedan od onih koje ćete ili obožavati ili mrziti, sredine nema, a sve ovisi o tome što imate u glavi; ako se mene pita – ovo je žutotitlovski masterpis!

Veliki boj protiv letećeg jelena

Veliki boj protiv letećeg jelena
Sve sami talenti

Sve sami talenti

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT