Home Arhiva f-g-h-i-j ‘Four Lions’ (2010)

‘Four Lions’ (2010)

‘Four Lions’ (2010)
1
0
Ništa bez dobrog kućnogvidea
Ništa bez dobrog kućnogvidea

Smiješna strana terorizma.

To da je Chris Morris genijalac dokazao je već nekoliko puta, posebno s legendarnom satiričkom serijom ‘Brass Eye’ (nije valjda da ima netko tko to nije gledao…?), a koja je savršeno demonstrirala talent stvaranja iznimno kontroverzne, politički angažirane komedije.

Čak 13 godina kasnije i Morris režira svoj prvi igrani film, priču o skupini totalnih mamlaza, muslimana u Engleskoj koji odluče krenuti u jihad, osmislivši genijalnu terorističku akciju – klasični false flag terorizam dizanja džamije u zrak, čime bi se optužili kršćani te moblizirali umjereni muslimani u sveopći sveti rat. Naravno, plan je jedno, a realizacija nešto drugo pa stvari brzo krenu u posve drugom pravcu, koji uključuje posjet Pakistanu, puno repanja, pokoju nesreću s eksplozivom i veličanstveno grand finale na velikom gradskom maratonu.

Crni humor susreće dramu, a cijeli paket je inteligentan, zabavan, zajeban i na trenutke totalno sulud. I apsolutno sjajan!

Ode 'tica!
Ode ‘tica!
Ekipa u misiji
Ekipa u misiji

Image Vidi trailer

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT