Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Extreme Prejudice’ (1987)

‘Extreme Prejudice’ (1987)

‘Extreme Prejudice’ (1987)
0
0
Nema zajebancije

Nema zajebancije

Nick Nolte i Walter Hill, Rip Torn i John Milius, Michael Ironside, William Forsythe, Vajna & Kassar – faking šit, koja postava, koji klasik!

Moderni kaubojac u kojem Hill servira ono što zna najbolje – fantastičnu akciju podebljanu hipermačističkim 80's likovima, koji imaju više od jedne dimenzije, ali i sposobnost zamrznuti srce kada je prst na okidaču. Drugačiji od većine akcića Vajna&Kassar ere, 'Extreme Prejudice' zadovoljava neke 80's fetiše koji su nužni za opstanak na tržištu – teksassploataciju, Ray Ban, tajne službe, drogu i Miliusovo desničarenje – ali je nekako 'ozbiljniji' od većine srodnih naslova tog razdoblja.

'Extreme Prejudice' priča je o dva muškarca koje je razdvojio život, i to gadno – jedan je postao opaki Teksaški rendžer (briljantni Nolte), a drugi jednako opaki, iako fensi uglađeni vođa narko kartela – ali i o paravojnoj zavjeri te veteranima željnim para iz banke na južnoj granici SAD-a.

Politički akcić koji je u isto vrijeme drama i (prije svega) western s uzijima, ali i s galerijom sjajnih likova, sisama, eksplozijama i litrama prolivene krvi. Nešto kao 'Divlja horda' za osamdesete.

Kralj

Kralj
Kraljevi

Kraljevi

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT