Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Dracula Blows His Cool’ (1979)

‘Dracula Blows His Cool’ (1979)

‘Dracula Blows His Cool’ (1979)
21
0
Dracula vreba

Dracula vreba

Vampiri, sise i disco.

Originalni naslov ovog filma je još bolji – 'Graf Dracula beißt jetzt in Oberbayern' – što vam govori da je riječ o njemačkom proizvodu. Da, redatelj je Carl Schenkel, autor niskobudžetnih klasika među kojima je i kultni TV horor 'Bay Coven'. Ovo je njegov prijenac, a potpisao ga je svojim internacionalnim pseuonimom Carlo Ombra. Zvuči više jebački od Carla Schenkela, zar ne?

Iznimno debilni komad europske 70's eksploatacije kombinira komediju i seks s ikonografijom klasičnog vampirskog horora, uz naklon disco eri na zalasku.  Naime, radnja ide nekako ovako: sve počinje sadomazohističkim foto sessionom u sablasnoj kući, s predivnim djevojkama (modeli) i feminiziranim muškarcima s maramama oko vrata (fotografi).

Sablasna kuća, zapravo dvorac svoje vrste, pretvara se u disco, ali svi željni plesa i hedonizma nemaju pojma da u obiteljskoj grobnici leže ne pretjerano mrtvi leševi vampirskih potomaka. Ali vrlo brzo će saznati…

Ultradebilni disco song o Draculi uz koji plešu djevojke s tangama od leopardovog uzorka, baba s golemom skupturom u obliku penisa, 'Psiho' tuširanje s vampirskim napadačem… zabava za mlado i staro.  

Obožavanje monolita

Obožavanje monolita
Jedan od mnogih pari sisa

Jedan od mnogih pari sisa

Image

(21)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT