Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Death Note’ (2006)

‘Death Note’ (2006)

‘Death Note’ (2006)
9
0
Smrtonosna bilježnica u rukama vlasnika

Smrtonosna bilježnica u rukama vlasnika

Igrana verzija hit-mange i anime, zabavna taman koliko treba biti.

Drugim riječima, ako su manga i anime serijal bili namijenjeni tinejdžerima, onda je ova ekranizacija već samim odabirom glumaca itekako dobar primjer J-Pop filma. Ali s naglaskom na dobar, jer ‘Death Note’ donosi sve što treba – i intrigantnu priču omotanu socijalnim komentarom, ali i zgodne glumce i jeftini CGI, koji vam je u startu možda odbojan obzirom da je od njega saštrikan jedan od glavnih likova (shinigami, japanski bog smrti), ali na koji se jako, jako brzo naviknete.

Priču znate – klinac naiđe na notes u koji upisuje imena ljudi kojima želi smrt. Oni potom umru. No, postoje pravila, a stvari se s vremenom, kako zbog policijske istrage tako i zbog njegovih velikih, ‘ničeanskih’ apetita, dodatno kompliciraju.

Dva sata koje prolete samo tako i natjeraju vas da još vatrenije očekujete nastavak, koji bi sudeći po foršpanu trebao biti još bolji.

Čilanje

Čilanje
Moć!

Moć!

Image

(9)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT