Home Arhiva a-b-c-d-e ‘CJ7’ (2008)

‘CJ7’ (2008)

‘CJ7’ (2008)
0
0
Opaki dvojac

Opaki dvojac

Stephen Chow se vratio!

Ali s čime? S PG filmom za djecu! Dobrodošli CGI svemirci i dirljive, koliko i pomaknute priče o odrastanju sa svemirskim robo-psom! 'E.T.' kao inspiracija? Chow od prvog dana snimanja to ne skriva.

I je li se to pokazalo dobrom stvari? Da sam desetogodišnji Kinez, to bi bila najbolja stvar ikada (što je pokazao i nevjerojatni uspjeh filma na azijskim kino blagajnama), a ovako… Pa, svejedno je jako dobra. Priča se vrti oko siromašnog oca i njegovog jednako siromašnog sina (kojeg briljantno glumi djevojka!), u čije živote dolazi slatki mali ejlien, kao stvoren za police Turbo Limača.

'Cj7' tako miješa kawaii sladunjavost, socijalni komentar rastuće pseudokapitalističke Kine i sasvim dovoljno neobuzdanog, katkad pristojno neukusnog i začuđujuće sadističkog humora (davljenje u zahodskoj školjci, rafalna paljba govnima, jedenje šmrklja, odrasli debeli muškarac u ulozi djevojke…) da nam ne bude dosadno. Odlični dječji glumci, stari, ali i dalje dobri Chow (sveden praktički na sporednu ulogu) i jedan zabavni moderni obiteljski film – nažalost ništa puno više od toga, ali sasvim dovoljno da preporodi TV program nedjeljom popodne svojim anti-Disney stavom.

Dječji film? Jedan od najboljih koji sam gledao kao odrasla osoba.

Gle, spljoštio se!

Gle, spljoštio se!
Dobar dan, draga djeco

Dobar dan, draga djeco

Image

(0)

tags:
Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT