Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Circle Of Power’ (1983)

‘Circle Of Power’ (1983)

‘Circle Of Power’ (1983)
8
0
A najbolja dijeta je... poniženje!
A najbolja dijeta je… poniženje!

Korporativni sadizam.

Skrivena blaga niskobudžetne američke kinematografije osamdesetih manje-više se uvijek vrte oko rejbanica, ninji, eksplozija i fudbalerki – ‘Circle Of Power’, poznat i pod naslovom ‘Brainwash’, ide malo drugačijim putem, hrabro zastupajući onaj odjeljak 80’s filma koji je komentirao korporativnu pohlepu prije Wall Streeta, koketirao sa 70’s poetikom filmova o suludim kultovima, a sve to kao dokument istinitog događaja.

‘Circle Of Power’ je, ukratko rečeno, jeftina i pomalo zaboravljena, ali u svoje vrijeme prilično hvaljena, no i danas itekako funkcionirajuća biljka. Ovo je u osnovi psihološki triler, adaptacija knjige ‘The Pit’, koja se bavila istinitim metodama istraživanja i manipuliranja grupne psihologije. Naši junaci, zaposlenici korporacije koji moraju proći Executive Development Training, odlaze sa svojim ženama na seminar u izolaciju raskošne vile, a potom bivaju ponižavani, mlaćeni i lomljeni do granica izdržljivosti, a sve ne bi li se ‘uzdigli’ iznad svojih mana (debljine, laganja, kilavosti…) te postali hladnokrvni roboti poslovnog poretka.

B-kraljica Yvette Mimieux glavna je negativka, ima brkova, sisa, nasilja, ludila i pameti, a sve to zapakirano kao TV film s početka osamdesetih. Verinajs!

Brk
Brk
Metoda
Metoda

(8)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT