Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Calamari Wrestler’ (2004.)

‘Calamari Wrestler’ (2004.)

‘Calamari Wrestler’ (2004.)
0
0

ImageVolite lignje? Fanovi ste wrestlinga? Dobrodošli u sagu o divovskoj lignji koja se u ringu bori za titulu najboljeg japanskog wrestlera, čudu koje je moglo nastati samo u Japanu, mješajući svijet mangi i anima sa sportskim filmom te ljubavnom dramom, na zadivljujuće zabavan način.


Calamari Wrestler pravi je narodni heroj – kupuje sardine na tržnici, igra se s djecom u parku, potpisuje autograme, a kroz čitav niz suludih obrata postaje protanognistom
glasne kritike suvremenog borilačkog sporta, freak showa u kojem publika želi samo krv i smrt, a svi pokvarenjaci upleteni u biznis tek novac, bilo preko eksplozije TV gledanosti, reklama ili rasta dionica.


A ako vam sve to nije dovoljno, zadnjih pola sata filma se pretvara u takvo ludilo, da ćete zadnjih deset minuta biti uvjereni kako je ovo nešto najbolje što ste ikada vidjeli. Barem u žanru divovskih lignji wrestlera…


ImageImage

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT