Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Botched’ (2007)

‘Botched’ (2007)

‘Botched’ (2007)
2
0

Što dobijete kad spojite dva najbolja žanra na svijetu? Horor komediju, naravno.

Hm, tu mi je nešto sumnjivo...

Hm, tu mi je nešto sumnjivo…

A još ako znate spojiti dva bisera u jednu predivnu, očaravajuće poremećenu i suludo zabavnu ogrlicu – sreći nema kraja! ‘Botched’ zna, ali samo jednim dijelom, postavši tako ne spektakularni, ali ipak dovoljno pristojni predstavnik modernog splatsticka/goremedyja, mješavina svega apsurdnog, krvlju natopljenog i ultrazabavnog što ste vidjeli kroz povijest inteligentne B-produkcije.

Za one koji ne znaju o čemu govorim, jedan od njavećih niskobudžetnih hypeova u niši ‘bizarno, krvavo i blesavo’ novi je film Stephena Dorffa, koji je ovdje američki pljačkaš na zadatku u Rusiji. Nakon što sve pođe po krivu, nađe se zatočen na jako, jako čudnom 13. katu zgrade.

U svom tom postsocijalističkom, istočnibloksploatacijskom setingu nalazi se puno zgodnih ideja – jeste li čuli za scenu u kojoj gay Ivan Grozni ubija plešući na 80’s disco soundtrack? A onu u kojoj ruski mafijaš želi spaliti divovskog štakora koji mu se popišao u lice? A spaljivanje vlastitog batrljka?

Unatoč tragično očajnoj glumi i povremenom praznom hodu, ‘Botched’ je u cjelini dovoljno razigran za sat i pol opuštanja, ali ipak malo ispod očekivanja stvorenih foršpanom.

Moderni piercing

Moderni piercing

Friška šunka

Friška šunka

Image

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT