Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Beautiful Boxer’ (2003.)

‘Beautiful Boxer’ (2003.)

‘Beautiful Boxer’ (2003.)
7
0

ImageTeško je biti muškarac. I teško je biti žena. Ali najteža stvar jest pokušavati ne zaboraviti tko zaista želiš biti.

Film o boksaču koji se bori kako bi zaradio dovoljno novca za promjenu spola mogao je nastati samo u Tajlandu, gdje je transseksualna kultura gotovo pa dio mainstreama. I ovako nešto sigurno još niste vidjeli – komadić tajlandske socke, moćni sportski film s odličnim koreografijama fajtova, emotivna obiteljska drama i potraga jednog mladca za identitetom & snovima u jednom. Da ovaj miks funkcionira savršeno pobrinuli su se redatelj Ekachai Uekrongtham te odličan glavni glumac Asanee Suwan (koji je za ovu ulogu dobio i nacionalnog Oscara), ali i bezbroj sitnih komadića koji su uspjeli sjesti na svoje mjesto.

Našminkani pas, gay house, dizanje utega sa zubima, ulična šora s noževima, poetski meč na pljusku… Jesam li spomenio da je film zasnovan na istinitom događaju? Parinya Charoenphol bio je uspješni tajlandski boksač koji je ostvario snove, promijenio spol i postao model i glumica, a u ‘Beautiful Boxeru’ ima i mali cameo.

ImageImage

(7)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT