Home Arhiva a-b-c-d-e ‘American Mary’ (2012)

‘American Mary’ (2012)

‘American Mary’ (2012)
7
0
Kuke-lele
Kuke-lele

Body (mod) horor koji je zapravo triler-komedija.

Mogao je ovo biti jako dobar film. Ispao je OK, nije da nije gledljiv i umjereno zabavan, ali koliko je samo potencijala imao – potencijala upropaštenog dijelom ne baš raskošnim redateljskim znanjem sestara Soska, a dobrim dijelom i naletima zastrašujuće loše glume, neujednačenim ritmom i činjenicom da se film ne može odlučiti želi li biti horor ili triler pa više vuče na potonje te sve to siječe bizarno raspoređenim natruhama humora, ne bi li se skoro posve raspao prema kraju.

No opet, glavna junakinja (Katherine Isabelle iz ‘Ginger Snaps’) najsvjetlija je točka cijele priče, bolno seksi djevojka koja studira kirurgiju, a studentski džeparac privređuje ilegalnom uporabom svojih vještina, od radikalnih operacija na sceni body modificationa do suradnje s lokalnom mafijom koja potrebuje skalpel za svoje ciljeve.

Zažmirimo li na spomenute negativne stavke, plus iritantno pumpanje hiperkul soundtracka i povremeno gotičarsko preseravanje s isforsiranom kulerštinom, ostaje nam solidan komad zabave uz razrezane jezike, plastificirane face i odrezane udove.

Vampiri, gdje ste?
Vampiri, gdje ste?
Američka Meri
Američka Meri

(7)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT