Home Arhiva a-b-c-d-e ‘A Dirty Carnival’ (2006)

‘A Dirty Carnival’ (2006)

‘A Dirty Carnival’ (2006)
3
0
Svijet je moj

Svijet je moj

Gangster je samo etiketa. Nisam tako loš kao što misliš.

Palice, noževi, karaoke, ljubav i obitelj – dobrodošli u svijet ‘korejskog Kuma’, kako su neki tepali ovom odličnom gangsterskom epu, višeslojnoj karakternoj studiji, kriminalističkoj priči i akciji prepunoj šori & klanja, filmu koji savršeno balansira obiteljsku dramu s gangsterijadom, ma koliko se ponekad doimao predugim.

Zna Ha Yu posao – čovjek je već potpisao prave bombe poput ‘Marriage Is a Crazy Thing’ i ‘Once Upon A Time In High School’ pa ni ovaj, najnoviji biser u nizu ne pada ispod visoko postavljenih očekivanja.
‘A Dirty Carnival’ saga je o kriminalcu koji se pokušava nositi s usponima i padovima svog posla, naravno znatno drugačijeg od prosječnog najntufajv drljanja u uredu, s pokojim scenama koje kao da smo već vidjeli u ‘Die Bad’ i ‘A Bittersweet Life‘.

Usto, tu je i paralelka o mladom redatelju i scenaristu koji iskorištava prijateljstvo s našim junakom, ne bi li u pravom životu podzemlja pronašao inspiraciju za svoj hit-debi, što nam u konačnici daje nekoliko filmova pod jednom ambalažom. Jasno je, uglavnom, zašto je putovanje dugo 140 minuta. Odvojite vremena, zavalite se i uživajte u nemirnoj, ali opakoj vožnji.

Rat

Rat
Bitka

Bitka

Image

 

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT