Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Dogtooth’ (2009)

‘Dogtooth’ (2009)

‘Dogtooth’ (2009)
4
0
Krvari od dosade

Krvari od dosade

Pička je velika lampa.

Jedna od najboljih lajni u filmu s nekim od najboljih dijaloga ikada. ‘Dogtooth’ je, najkraće rečeno, suluda i urnebesna saga o obiteljskoj utopiji, a nešto opširnije, satirična vizitorkjuovska priča o tvorničkom direktoru, njegovoj ludoj ženi i troje djece, dvije djevojke i muškarcu koji žive život izolirani i visokom ogradom odvojeni od svijeta, bez kontakta s bilo čime osim obiteljskom verzijom svemira, izgrađenog kroz sulude scenarije roditelja.

Očekujući majku da porodi blizance i jednog psa, otac se brine da njegova djeca nauče sve što treba znati o životu u ovim uvjetima – to da je pička velika lampa, da je zombi mali žuti cvijet i da su mačke opaki ljudožderi koji te noću mogu napasti čekićem. I još ponešto. No tko kaže da je ljudsko ponašanje isključivo plod gotovo pa pseće dresure? Postoji nešto urođene prirode koja se ne može promijeniti i dresirati, poput želje za pobunom i orgazmom, recimo.

Kako sve ostaje u obitelji, unutar zidova ostaju nasilje i lagano klizanje u ludilo. Izvrsno i prekrasno bizarno.

Mačka glumi živicu

Mačka glumi živicu
Igre bez granica

Igre bez granica

Image

(4)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT