Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Cry Of A Prostitute’ (1974)

‘Cry Of A Prostitute’ (1974)

‘Cry Of A Prostitute’ (1974)
1
0
 Vitamini su važni
Vitamini su važni

Mediteran, kurve i Henry Silva – što vam više treba?

Ako vam trebaju gore i neukusno eksploatacijsko pretjerivanje talijanske kinematografije sedamdesetih, dobit ćete i to, na gomile – odrezane glave se kotrljaju, djeca su ubijena ne bi li im se u trbuh zašio heroin za švercanje, a i 70’s mizoginija na svom je vrhuncu mačoidnog ponižavanja nježnijeg i ljepšeg spola.

‘Cry Of A Prostitute’ je još jedan komad dobre stare zabave iznikle iz poplave niskobudžetne mafiosploatacije zlatne ere eurocrimea, s Henryjem Silvom kao usamljenim fajterom koji je nakon školovanja u SAD-u završio kao egzekutor na osunčanoj, znojem natopljenoj Dalmatinskoj Zag…, ovaj, Siciliji.

Vruću atmosferu podiže Barbara Bouchet kao nimfomanka koja masturbira rukama umočenim u svježe mlijeko, a količina pucačine i mlaćenja (plus jedno ubojstvo parnim valjkom!) dovoljna je za svakoga tko ima visoka očekivanja od ovog žanra, barem kada su elementi izvan domene briljantno originalne priče, sjajne glume i maestralne režije u pitanju.

To je taj pogled
To je taj pogled
To je ono što pogled vidi
To je ono što pogled vidi

 

 

 

 

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT