Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Blastfighter’ (1984)

‘Blastfighter’ (1984)

‘Blastfighter’ (1984)
3
0
Ubijem te pogledom. I brkom. I pištoljem.

Ubijem te pogledom. I brkom. I pištoljem.

Bavina osvetnička hiksploatacija.

Jedan od zabavnijih izleta Lamberta Bave u Ameriku rezultirao je ovim klasikom B-akcijade, hiksploatacijskog spektakla s pričom o Jakeu 'Tigeru' Sharpu (brkati Michael Sopkiw), tipičnom ejtiz antiheroju, bivšem policajcu koji odsluži nekoliko godina zbog osvete – ubojstva ubojice svoje supruge.

Konačno na slobodi, odlazi na selo, u američku pripizdinu kojom vladaju psihopatski i do zuba naoružani redneci i poluretardirani svirači bendža – jasno je da u takvoj slici stvari ne može imati svoj mir pa osim što ga progone uspomene iz prošlosti, progoni ga i sadašnjost, tj. skupina rednek-kriminalaca koja ubija jelene ne bi li njihove dijelove prodavala Kinezima za medicinske svrhe. Negdje usput pojavi se i njegova izgubljena kćer, koju molestiraju i ubiju, naravno, pa naš Tiger, opet naravno, kreće u nezaustavljivu i nemilosrdnu osvetu, po drugi put u životu…

Upravo tako, svega je tu nakrcao gospon Bava, u manje od sat i pol, a sve to snimljeno je na klasičan način šlampave, koliko i divno pretjerane talijanske eksploatacije, s idiotskim soundtrackom, kompilacijom klišeja, genijalnim i naglim izljevima ultranasilja te nenamjernim komadima komedije, uzrokovane kako suludim situacijama, tako i urnebesnim dubbingom. Plus sačmarica-snajper koja otkida ruku i rekordna količina eksplozija u meganabrijanom ramboidnom finalu! Prodano!

Đe ste seljačne!

Đe ste seljačne!
Poklon za dobrodošlicu

Poklon za dobrodošlicu

Image

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT