Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Bad Dreams’ (1987)

‘Bad Dreams’ (1987)

‘Bad Dreams’ (1987)
1
0
Glasajte za mene!

Glasajte za mene!

'A Nightmare On Elm Street: Dream Warriors', godinu dana nakon originala!

Kad čovjek pročita sinopsis, ne može pomisliti niti na jedan drugi film osim na treći dio sage o Freddyju – jedna djevojka u bolnici za mentalno oboljele pokušava sudjelovati u grupnoj terapiji, istodobno u halucinacijama progonjena spaljenim čovjekom! Paralele ne staju tu, jer u 'Bad Dreams' glavnu žensku ulogu ima Jennifer Rubin – koja je glumila i u 'A Nightmare On Elm Street: Dream Warriors'!

'Bad Dreams' je zamišljen kao crossover trilera i horora, u kojem je spaljeni sajko zapravo vođa kulta Unity Field, džimdžonesična figura koja nakon masovnog samoubojstva progoni jedinu preživjelu djevojku. I to kad se ona probudi iz 13-godišnje u kome. Ostali sudionici grupne terapije odjednom počnu stradavati od sumnjivih samoubojstava…

Freddy je Freddy, ali Ricardy Lynch, jedan od najvećih dežurnih negativaca osamdesetih (uz Billyja Dragu… a znamo ga i iz ‘Invasion U.S.A.’) kao ludi paranormalni ubojica Harris je klasično pamtljiv. Film nije pretjerano, ali nije ni loš.

Ulje na platnu

Ulje na platnu
Vrijeme je za tuširanje

Vrijeme je za tuširanje

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT