Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Arirang’ (2011)

‘Arirang’ (2011)

‘Arirang’ (2011)
1
1
Kim
Kim

Kad Kim Ku-duk masturbira, mi svršavamo.

Gdje je nestao Kim Ki-duk?

Nakon što je glumica zamalo stradala na snimanju njegovog zadnjeg igranog filma ‘Dream’, traumatiziran iskustvom Kim Ki-duk nestaje iz svijeta filma, zatvara se u seosku kolibu u kojoj spava ležeći u šatoru zbog hladnoće te upada u dubine depresije i stvaralačke blokade sljedeće tri godine. Konačno, 2011. se trgnuo i odlučio sam dokumentirati svoje stanje, a rezultat je ‘Arirang’, još jedno djelo velikana koje je podijelilo kritiku i publiku (egotripna masturbacija ili remek-djelo, pitanje je sad?), donijelo mu festivalska priznanja i egzorcistički otvorilo vrata za povratak igranoj formi.

No može li redatelj snimati iskreni, intimni dokumentarac o redatelju – makar i o samom sebi – a da ga ne počne nesvjesno pretvarati u još jedan ‘fejkerski’ koncept? Odgovor je zabilježen digitalkom tijekom mnogih dana osame (doduše, u društvu boce) i ispovijedanja objektivu.

Slučajni prolaznici mogli bi saznati nešto o mozgu jednog od kreativnijih ljudi globalnog filmskog svijeta, ali u ‘Arirangu’ će u punoj snazi uživati samo pravi fanovi Ki-dukovog opusa. Dobrodošli u klub!

Ki
Ki
duk
duk

 

 

 

 

 

 

 

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT