Home Arhiva a-b-c-d-e ‘American Yakuza’ (1993)

‘American Yakuza’ (1993)

‘American Yakuza’ (1993)
0
0
Reci 'aaaaa'

Reci ‘aaaaa’

Viggo Mortensen i Ryo Ishibashi vs talijanska mafija!

Dvije ikone zajedno u jednom oh-tako-tipičnom i tako prokleto zabavnom, ali i za takvu produkciju stilski prilično impresivnom akciću devedesetih, kao američki šljaker i jakuza – Viggo se zaposli u tvornici na viljuškaru, kadli se nađe u kaosu pucačine između tvorničkih zaštitnika u crnim odijelima i zlih talijanskih mafijaša. Spasi život Japancu pa postanje njegov pomoćnik, štoviše punokrvni član bande – dakle, američki jakuza, opakiji od američkog ninje. Dobro, ne baš, no…

Ali, eh, Viggo nije samo američki jakuza i radnik koji krvari za plaću, već tajni agent FBI-ja koji se nađe u neočekivanoj situaciji!

Bolji od B-filmova sličnog profila, 'American Yakuza' svejedno donosi sve potrebne aka nužne klišeje gangsterijade, samo za naš užitak – opake frajere i tupave morone koji izgledaju kao debili pred kamerom, inventivna mučenja, snajpere, pucačinu, nabadanje automobila na viljuškar, šale i pošalice, katane, drevne rituale… I ljubavnu priču, naravno.

Zajedničkim snagama do cilja

Zajedničkim snagama do cilja
Lijepog li arta

Lijepog li arta

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT