Home Arhiva a-b-c-d-e ‘All The Boys Love Mandy Lane’ (2006)

‘All The Boys Love Mandy Lane’ (2006)

‘All The Boys Love Mandy Lane’ (2006)
6
0
Ah, Mandy, Mandy...

Ah, Mandy, Mandy…

Američki slasher nije mrtav!

Evo još jednog. Od prvog dana kad su se pojavili retro teaser plakati, bilo je jasno da je prvijenac Jonathana Levinea još jedan u moru današnjih naklona grindhouse eri, teen horror koji se bavi novom, vječno iritantnom generacijom američkih tinejdžera, ali s aurom posuđenom od svega i svačega na potezu od 1975. do 1985.

'All The Boys Love Mandy Lane' je čak i jezgrom radnje 'još jedan u moru' – skupina tinejdžera odlazi na selo piti i ševiti se, a onda ih netko redom ubija – no Levine je pametnom mješavinom drame i eksploatacije uistinu uspio sklepati jedan od zanimljivijih slashera snimljenih u SAD-u u posljednjih nekoliko godina, koji se daleko više oslanja na teen dramu nego na klanje. Što je zgodna promjena, ali ne nužno i razlog da bude dobar.

Ti razlozi se nalaze i negdje drugdje, u stvarima kao što su odlična fotografija, lijepa Amber Heard u naslovnoj ulozi (koja mi je sa svojim hrčak-obrazima zapela za oko i u 'Never Back Down'), gole sise, nabijanje cijevi puške u jednjak i jedan sočni obrat.

Prve žrtve

Prve žrtve
Plava kosa, duge noge i ljetni znoj

Plava kosa, duge noge i ljetni znoj

Image

(6)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT