Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Alice In The Underworld’ (2009)

‘Alice In The Underworld’ (2009)

‘Alice In The Underworld’ (2009)
3
0
Nemoj, majke ti!
Nemoj, majke ti!

Alisa u zemlji ero guro čudesa.

Jedan od onih filmova koji, kada vas netko pita što je to eru guro nansensu, zavrtite i pustite da tih šezdesetak minuta govore same za sebe. Jer, sve je ovdje, od vizualne raskoši i teatralnosti do izravnih posveta eri, sa sempliranjem nijemih filmova, silovanjem fetiša europske estetike i klasičnih guro elemenata kao što su kopanje vlastitih očiju i jedan dežurni muški patuljak (a tko drugi nego Mame Yamada) u ulozi – Alise!

‘Alisa u zemlji čudesa’ zadnjih je nekoliko godina doživjela nevjerojatan revival, sve od Burtona preko pornića do stripova, a ova psihodelična tripčina u rukama japanske redateljice Mari Terashime postaje još tripoidnijom poslasticom za sve štovatelje ero guro nansensua, ali i neoviktorijanskog-Goth Loli stila koji dolazi pod istim kišobranom. Ovdje glume čak i članovi kultnog benda J-goth scene Rose de Reficul et Guiggles.

Snimljen kao intrigantni komad koloriranog retro hommagea razdoblju nijemog filma, zajedno s telopima, glumatanjem i pratećom glazbom, ‘Alice In The Underworld’ na trenutke izgleda kao loš Terayama, a na trenutke kao genijalan eksperiment modernih štovatelja ero guro tradicije, s kombiniranjem nadrealizma, kazališta, animacije, lutkarstva, kolaža…

Slatka mala Alisa
Slatka mala Alisa
A tu je i zeko...
A tu je i zeko…

 

 

 

 

 

 

(3)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT