Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Abby’ (1974)

‘Abby’ (1974)

‘Abby’ (1974)
1
0
Hevi metal!

Hevi metal!

Bleksploatacijski 'Egzorcist'!

Nakon što smo odgledali tonu talijanskih i jednu tursku verziju, red je da vidimo što je to bleksploatacija napravila s Friedkinovim klasikom, u filmu koji je završio u bunkeru gotovo odmah po završetku, u strahu od moćnog studija koji stoji iza izvornika. Ova eksplo-verzija navodno se čak trebala zvati 'Blackorcist' – e to bi bio posao!

No i s ovakvim naslovom' Abby' razvaljuje kao priča o bračnoj savjetnici koju zaposjedne – demon seksualnosti! I to nakon što ga njezin punac oslobodi u Nigeriji. Demon prvo napada našu damu (odraslu ženu, dakle) pod tušem, a onda krenu halucinacije i rezanje ruke u ekstazi, zbog čega je rodbina prisiljena obaviti afrički egzorcizam u srcu Amerike!

Naravno, uključuje divljačko skakanje po krevetu i pričanje muškim glasom, povraćanje i levitaciju, no u osnovi nema previše veze s 'Egzorcistom'. Osim toga, s tako seksualnom premisom, moglo je biti i golotinje, ali je nema. No svejedno je ludo.

Mali zeleni

Mali zeleni
Bećari

Bećari

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT