Home Arhiva a-b-c-d-e ‘7 Days’ (2010)

‘7 Days’ (2010)

‘7 Days’ (2010)
5
0
Što se mora, mora se

Što se mora, mora se

Moćno!

Dva su temeljna razloga zašto je ovo sjajan film – ne samo da je uzeo najosnovniji osvetnički koncept i uspio ga pretvoriti u nešto novo, već je nakon poplave torture filmova našao neke posve originalne mračne ideje za izvedbu fizičkog ispoljavanja bijesa. I to nisu jedini!

‘7 Days’ je iznimno dobro režirana, hladno stilizirana, atmosferična francusko-kanadska priča o osveti i mučenju, ponovni podsjetnik na to kako je potreban samo jedan ekstremni događaj u životu da se čovjek pretvori u zvijer, ali osveta na kraju ipak povede na put nezaustavljive autodestrukcije. Sjajna studija fenomena ovog je puta provučena kroz klasičnu priču o ocu koji otima pedofila, silovatelja i ubojicu svoje kćeri te ga kroz sedam dana muči u podrumu vikendice. Eksplicitno, hiperrealistično i nadasve inventivno.

Neke bi neznalice film vjerojatno nazvale torture pornom, ali svakome normalnome tko si priušti ovih skoro-pa-dva sata opakosti – a što bi trebao biti svatko od vas – jasno je da gleda odličan, beskompromisni psihološki triler koji će privući i fanove horora. S briljantnim krajem.

Tata od zanata

Tata od zanata
Najebo si, sinko

Najebo si, sinko

Image

(5)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT