Home Arhiva a-b-c-d-e ’20th Century Boys: Chapter Two – The Last Hope’ (2009)

’20th Century Boys: Chapter Two – The Last Hope’ (2009)

’20th Century Boys: Chapter Two – The Last Hope’ (2009)
0
0
Prijatelji svih zemalja, ujedinite se

Prijatelji svih zemalja, ujedinite se

Saga se nastavlja…

Zli kult stvara ubojiti virus kojim želi potamaniti polovinu planete, ali se u isto vrijeme uspeti na vrh globalne vlasti zahvaljujući cjepivu koje im je donijelo status spasitelja, hipnotizirajući masu lažima i izmišljenim teroristima – ovaj orvelijanski klasik i jedan od najboljih stripova svih vremena ovih je dana aktualniji nego ikada. Pa je tako aktualna i atraktivna i njegova filmska verzija, naravno.

Drugi dio, dakle, nastavlja s adaptacijom tamo gdje je prvi stao, uranjajući u 'meso' same sredine sage, s formiranjem 'pokreta otpora', transvestitskim svjedocima, Friendlandom i kaosom u crkvi.

Manga je i dalje, naravno, bolja, kao što bi opcija TV serije (obzirom na dužinu izvornika) bila pametnija od filmske trilogije, ali i ovu adaptaciju, makar bila dosadnjikava i iritantna na trenutke (plus odstupa od temeljca), treba pogledati. Ako ništa drugo, zbunit će vas i natjerati na čitanje kako bi shvatili što se sve točno događa, ako se stripa niste do sada uhvatili…

Pljuc!

Pljuc!
Japan voli Vatikan

Japan voli Vatikan

Image

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT