Home Arhiva a-b-c-d-e ‘407 Dark Flight’ (2012)

‘407 Dark Flight’ (2012)

‘407 Dark Flight’ (2012)
2
0
Duhovi su posvuda
Duhovi su posvuda

Strašni let na nebu iznad Tajlanda.

E ovo je ugodno iznenađenje! Isara Nadee i scenarist Kongkiat Khomsiri, najpoznatiji po radu na ‘Slice’, ali i nastavcima tajlandske gore-horor-franšize ‘Art Of The Devil’, potpisuju ‘407 Dark Flight’ kao puno komercijalniju varijantu svojih putovanja šok-hororom, ali pri tome nisu odradili tek negledljivi komad djetinjastog bulšita. Ma koliko djetinjasti bili u mnogim scenama.

Ovaj avionski horor, doduše, sadrži grozan CGI, klasično kvazi-humorno kreveljenje i svaki kliše koji možete zamisliti (od izbora likova do procedure njihovih smaknuća), ali svejedno funkcionira, posebno nakon spore polovine – prvih dvadesetak minuta možda će vas navesti da ugasite cijelu stvar misleći kako je riječ o još jednom običnom slasheru s duhovima koji likvidiraju žive u izoliranom prostoru (u ovom slučaju, unutrašnjost ukletog putničkog aviona), ali vrlo brzo se zalaufa kao totalno ludilo, s potocima krvi i fantastičnom dinamikom.

Čak i kada je u tipičnom multipleks modu, ‘407 Dark Flight’ zabavan je, krvav i taman lud koliko treba biti.

Gej-stjuard kao dežurni iritantni comic-relief
Gej-stjuard kao dežurni iritantni comic-relief
Smaknuta escajgom
Smaknuta escajgom

(2)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT